Opt întrebări pe care fiecare mireasă ar trebui să le pună fotografului de nuntă

Opt întrebări pe care fiecare mireasă ar trebui să le pună fotografului de nuntă

Fotograful de nuntă este probabil cel mai important furnizor de servicii pe care trebuie să-l ai în vedere pentru ziua nunții. Acesta este persoana care va surprinde toate emoțiile, momentele speciale și detaliile unice despre cea mai importantă zi din viața ta. Pentru a te ajuta să găsești fotograful potrivit, ți-am pregătit o listă de întrebări pe care ar trebui să le pui fotografului pe care vrei să-l contractezi.

 

Data nunții mele o aveți disponibilă?

Această întrebare ar trebui să fie prima întrebare pe care o adresezi unui fotograf de nuntă. Dacă fotograful principal nu este disponibil, poți apela la serviciile altui fotograf din cadrul agenției, având în vedere că și acesta promovează stilul specific Bobby G. Photography.

De cât timp sunteți fotograf de nuntă? La câte nunți ați participat în calitate de fotograf profesionist?

Deși talentul natural este esențial, tipul de calificare și experiența sunt foarte importante. Întreabă fotograful de cât timp face fotografii de nuntă profesioniste și la câte nunți a participat în calitate de fotograf profesionist. Acest lucru îți va oferi o idee generală asupra nivelului de experiență pe care îl are și te va ajuta să-ți dai seama dacă este fotograful potrivit pentru tine.

Ați mai participat la nunți asemănătoare cu a mea? Cunoașteți diferențele specifice religiei? Pot vedea portofoliul dumneavoastră?

Fiecare cuplu este unic și, prin urmare, fiecare nuntă este unică. Cu toate acestea, dacă fotograful a avut o experiență de fotografiere a unei nunți cu un stil similar cu al tău, atunci el va ști ce tipuri de fotografii îți dorești. Solicitarea unui portofoliu este ceva la care orice fotograf profesionist trebuie să se aștepte. Astfel, vei vedea dacă fotografiile realizate de acesta sunt cele pe care tu și partenerul tău vi le doriți.

Cum v-ați descrie stilul fotografic?

Fotografia este un câmp vast și există multe tipuri diferite de stiluri de fotografie. Fotografia de nuntă, în special, a dezvoltat stiluri diferite, adaptate fiecărui client în parte. Dacă nu te simți confortabil cu o anumită abordare sau stil fotografic, transmite acest lucru fotografului, pentru a cunoaște ce așteptări ai de la acesta. Din nou, vizualizarea unui portofoliu te va ajuta să îți dai seama ce stil de fotografie îți dorești.

Ce tip de echipament folosiți?

Chiar dacă nu ești complet familiarizat cu limbajul tehnic, trebuie să te asiguri că fotograful profesionist angajat utilizează echipamente profesionale de top și dispune de camere și obiective de rezervă, în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut cu cele principale.

Aveți o listă de referințe / testimoniale de la clienții cu care ați lucrat?

Cererea de referințe sau testimoniale este un fapt la care, de asemenea, trebuie să se aștepte un fotograf profesionist.

Orice fotograf profesionist ar trebui să aibă referințe disponibile și ar trebui să fie suficient de încrezător pentru a le oferi clienților. Fă-ți timp pentru a contacta câteva dintre persoanele de pe listă și cere informații despre profesionalismul fotografului, calitatea fotografiei, personalitatea și rezultatele livrate. Aceasta este șansa ta de a te asigura că acest fotograf este persoana cu care dorești să lucrezi.

Câte fotografii veți realiza și când le vom primi? Vor fi imagini prelucrate sau vor fi imagini neprelucrate?

Trebuie să știi foarte bine câte fotografii vei primi, în ce format le vei primi și care este timpul în care vor fi predate. Totodată, în contractul pe care îl vei semna cu fotograful tău, trebuie precizat care este gradul de prelucrare a fotografiilor pe care le vei primi.

Cât costă pachetul de servicii fotografice și ce este inclus în preț?

Fotografii de nuntă oferă diferite tipuri de pachete de servicii pentru a se potrivi nevoilor clientului. Asigură-te că ești pe aceeași lungime de undă cu fotograful atunci când vine vorba despre pachetele de servicii. De asemenea, întreabă-l despre prețul orelor suplimentare în cazul în care nunta durează mai mult.

Lasa un comentariu